Αρμένικη σούπα με γιαούρτι- Ταχναμπούρ

|






  • συστατικά:
  • 1 κιλό γιαούρτι χωριάτικο
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 2 χούφτες τριμμένο ξερό δύοσμο
  • 1/2 ποτήρι νερού λάδι καλό
  • 1/4 ποτήρι νερό
  • αλάτι-πιπέρι

εκτέλεση:
Βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό περίπου 6-7 λεπτά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το νερό, δυνατά μέχρι να αραιώσει το γιαούρτι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μακαρονάκι το γιαούρτι κι ανακατέουμε καλά να πάει παντού, προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Σ'ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει το λάδι με τον δύοσμο. Όταν καψει το λάδι ρίχνουμε μονομίας μέσα στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε συνέχεια,αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα για να είναι ζεστή






Κατά βούληση προσθέτουμε κι άλλο νερό και αλάτι. 
Δεν πρέπει να είναι ούτε αραιή ούτε πολύ πηχτή. 

Η σουπα αυτή σερβίρετε υπέροχα το καλοκαίρι και κρύα και ειναι τρομερά δροσιστική. Απλα αφήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: