Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

|
συστατικά:
6 ντομάτες,ξεφλουδισμένες  και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι
λαδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι


εκτέλεση:

σε μια λεκάνη βάζετε τις ντομάτες, το μαιντανο, το δυόσμο το κρεμμύδι το αλάτι και το πιπέρι και το αλέυρι
κτυπατε τα αυγά καλα και τα προσθέτετε στη λεκάνη. 
τα ανακατεύετε ώσπου να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός
ΜΗΝ τα βάλετε σε  food processor. 


βάζετε το λάδι για το τηγανισμα. περίπου 2 δάκτυλα ... συστήνω μισό ελαιόλαδο μισό σπορέλαιο. 
μόλις κάψει ρίχνετε κουταλίες τον χυλο.  τα γυρίζεται να ψηθούν και απο τις δυο πλευρές.
βάρτε τα σε τρυπιτό ή σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν πριν τους σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: