Ζυμαρικά Κοχύλια στο Φούρνο με Ρικότα

|
συστατικά:
1 πακέτο ζυμαρικά μεγάλα κοχύλια
1/2 φλιτζάνι φρέσκια ρικότα
2 κρόκους αυγών
1/4 φλιτζάνι  τριμμένη παρμεζάνα
 2 κουτάλια βούτυρο
 2 κουταλάκι ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
 1 κουτάλι ελαιόλαδο
 1 βαζάκι σος ντομάτας της αρεσκείας σας (συστηνω το σκορδο με βασιλικο)
αλάτι πιπέρι



εκτέλεση:

Βράζετε τα κοχύλια 7-8 λεπτά
σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ρικότα, τους κρόκους, το αλάτι, λίγο πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει και για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να σκουρύνει. 
Προσθέτετε το δεντρολίβανο, το αφήνετε για 3 λεπτά και βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Σουρώνετε τα κοχύλια, τα ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε να πάει παντού.
 Απλώνετε 1/4 του φλιτζανιού από τη σος μαρινάρα σε ένα ταψάκι. 
Με ένα πιρούνι γεμίζετε με ρικότα τα κοχύλια και τα τοποθετείτε στο ταψί. 
Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρινάρα και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο πιπέρι. Καλύπτετε με ένα αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 γύρω στα 20 λεπτά. 
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και το αφήνετε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να χρυσαφίσει. 
Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: