Φουρνόσκορδο

|
εκτέλεση:
1. ζεστένετε το φούρνο στους 250 βαθμούς
2.  ξεφλουδιζετε το εξωτερικό φύλο του σκόρδου χωρίς να ξεφλουδιστούν οι σκελίδες
3.  κόψετε το πάνω μέρος του σκόρδου αρκετά βαθιά για να φαίνονται όλες οι ψύχες 
4. τοποθετήστε το σκόρδο σε ταψί. ραντίστε με ελαιόλαδο και καλύψτε με αλουμινόχαρτο
5. ψήστε για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο σκόρδος
6. οταν κρυώσει αφερέστε την ψύχα 

roasted-garlic-1.jpg roasted-garlic-2.jpg
roasted-garlic-3.jpg roasted-garlic-4.jpg





μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκορδαλιά. σκορδόψωμο,  σάλτσες, ορεκτικά και διάφορες συνταγές ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: