Honey Glazed Σολωμός με πασμάτι και μπροκολίνι

|
Το μυστικό:
όλα τα υλικά μαγειρεύονται μαζί στο ίδιο σκεύος το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και σαν τηγάνι και στον φούρνο. Να είναι αντικολλητικό και βαθύ. 

Προτίνω αυτό


συστατικά: σερβίρει 4
1/4 φλ. χυμό lime
2 κουτάλια ξίσμα απο lime
2 κουτάλια μέλι
2 κουτάλια ψιλοκομμένο κόλιαντρο
επιπλέον κόλιαντρο για το τέλος ψιλοκομμένο
4 κουταλάκια soy sauce
1 κουτάλι ελαιόλαδο
3/4 φλυτζ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 1/2 φλυτζ. ρίζι πασματι
3 1/4 φλυτζ. ζωμό κότας ( 1 κύβος ανάλογο νερό)
4 φιλέτα σολωμού
1 δέσμη μπροκολίνι

εκτέλεση:
Προθερμένουμε το φούρνο στους 220. Κτυπούμε σε ένα μπόλ το χυμό, ξύσμα, μέλι, κόλιαντρο και το soy sauce.

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε στο σκεύος το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει. Αφαιρούμε απο τη φωτία, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάλτε απο φούρνο. Πρέπει να ειναι σχεδόν έτοιμο. Εαν είναι στεγνό προσθέστε και άλλο ζωμό. Προσθέστε λίγο αλάτι.

Ρίψτε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα και τοποθετήστε τα πάνω στο ρύζι. Τοποθετήστε το προκολο ενδιάμεσα των φιλέτων και λούστε τα με το sauce του μελιού, μια κουταλιά στο κάθε φιλέτο. Σκεπάστε το σκεύος και πίσω στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά.

Βγάλτε και ξεσκεπάστε. Ρίξτε το υπόλοιπο sauce πάνω στο ρύζι και το σολωμό και τον κόλιαντρο στα φιλέτα. Σερβίρεται απευθείας.

από το περιοδικό bon appetit

Δεν υπάρχουν σχόλια: