φανουρόπιτα

|
συστατικά:
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
4 ποτήρια φαρίνα
1 ½ ποτήρι ζάχαρη 
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 χούφτα σταφίδες (τις προτιμησης σας)
1 κουταλιά κανελογαρύφαλα 
λίγο κονιάκ
μερικά κομματιασμένα καρύδια


εκτέλεση:

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα 
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και το νερό. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να έχουμε μια ρευστή ζύμη (σαν την ζύμη για κέικ.
Ρίχνουμε στη ζύμη την κανέλλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ, τα καρύδια και τις σταφίδες, ελαφρώς αλευρωμένες, για να μην μαζευτούν στον πάτο του γλυκού.
Τοποθετούμε το μίγμα σε στρογγυλό, ελαφρώς λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Αφού κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: